maandag 29 januari 2018

Vooruitblik 2018


In het eerste seizoen van Renzo in de 1000cc klasse op de BMW S 1000 RR voor het Nederlands Kampioenschap SuperCup 1000 kunnen we wel zeggen dat het, op de twee crashes na, een succesvol seizoen is geweest. Alle wedstrijden wist Renzo in de top 10 te finishen. Hij behaalde een zevende plek in het eindklassement, en als kers op de taart zijn eerste podiumplek in het NK. Daarmee was de doelstelling voor het seizoen 2017 (top tien in het eindklassement) ruimschoots gehaald.
De samenwerking met BMW en Dunlop specialist RR Motorsports is beide partijen goed bevallen en we zijn blij te melden dat we die samenwerking in 2018 continueren. Ook met Dunlop zijn afspraken gemaakt zodat de voor Renzo inmiddels vertrouwde Dunlop banden ook in aankomende seizoen om de BMW zullen liggen. De voor Renzo nieuwe elektronische vering van Tractive Suspension bood in 2017 al veel potentieel. Ook in 2018 zal Tractive de vering voor de BMW S1000RR verzorgen en samen met hen zullen we de mogelijkheden van de elektronische DDC vering verder proberen te benutten en zullen zij ons bijstaan met de afstelling daarvan.
Renzo: "zoals het er nu uitziet zal de opzet van de kampioenschap er grotendeels hetzelfde uit gaan zien als in 2017. Dat betekend dat we weten waar we aan toe zijn. De BMW S1000RR kennen we nu beter en de afstelling kan alleen nog maar verbeterd worden. Door de status van het OW Cup-kampioenschap zal de concurrentie alleen maar sterker worden. Toch gaan we voor een top 5 plek in het kampioenschap. En als het aan mij ligt sta ik elke race op het podium."

Racen op een hoger niveau stelt hogere eisen. Aan de rijder, de motorfiets en aan de organisatie om de coureur heen. Het is fijn om te weten dat een aantal enthousiaste mensen zich om Renzo heen hebben verzameld die hem willen helpen om zijn doel te verwezenlijken.  De BWM S1000RR van afgelopen seizoen zal worden onderhouden door John Broeren en krijgt momenteel een grondige controle -en onderhoudsbeurt. Broer Jasper is voor werk naar Schotland vertrokken en die zullen we zeker missen. Gelukkig zullen enkele onmisbare vrijwilligers het Team RPM versterken. Streekgenoot Cees Vos heeft zich opgeworpen om zo vaak als mogelijk als monteur mee op pad te gaan, net als John Broeren. Moeder Henny verzorgt zoveel als mogelijk de verzorging en catering, met op racedagen regelmatig hulp van zus Maartje en enkele familieleden/vrienden. Een echt familie-team dus. Vader Hein zal Renzo op de circuits wederom begeleiden en samen met hem en Cees Vos het contact met de sponsoren en supporters onderhouden d.m.v. van nieuwsbrieven en de website. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten