zaterdag 31 maart 2018

Geslaagde voorjaarstraining in Valencia

Op 27, 28 en 29 maart heeft Renzo onder prima omstandigheden geslaagde trainingen af kunnen werken op het Spaanse Circuit Ricardo Tormo Valencia.



De lange reis was niet voor niets gemaakt door de kleine delegatie van Team RPM, want op alledrie de dagen was er volop zon en kwamen de temperaturen ruim boven de 20 graden, waarbij de temperatuur op woensdag zelfs tot 28 graden opliep. Ideaal voor Renzo om veel meters te maken tijdens de zes sessies op elke dag onder nagenoeg dezelfde omstandigheden en daarbij verschillende zaken te kunnen testen.

Een mooi plekje voor de tenten, uit de wind en naast de toiletten en douches ;-)
De eerste dag was het vooral weer wennen aan de BMW S 1000 RR, en de snelheid daarvan, na ruim vijf maanden niet op een circuit gereden te hebben. En bleken sommige spiergroepen toch een beetje onderbelicht te zijn geweest de laatste maanden met wat spierpijn tot gevolg. 
Toch zat de snelheid er op de tweede dag al weer goed in en kwamen de snelle rondetijden als vanzelf na telkens wat kleine wijzigingen aan de set-up. Mede dankzij de suggesties van de specialisten van Tractive Suspension.



Op de derde dag werden verschillende, door RR Motorsports geselecteerde, compounds geprobeerd van het type KR. Met dit type raceband van Dunlop gaat Renzo dit seizoen rijden. Tijdens de sessies probeerde Renzo de verschillende eigenschappen van elke compound te begrijpen zodat hij daar later tijdens de wedstrijden zijn voordeel mee kan doen wanneer de omstandigheden ongetwijfeld anders zullen zijn. Vooral tijdens de laatste dag werden bij bijna alle sessies de laatste minuten gebruikt voor het maken van proefstarts, want met starten had hij afgelopen seizoen regelmatig veel moeite.



Na de terugreis kwamen we dan ook moe maar zeker voldaan thuis. De aankomende weken zullen gebruikt worden voor de laatste voorbereidingen voor de eerste OW Cup wedstrijd van 2018 op zaterdag 14 april.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten