zondag 15 oktober 2017

Renzo sluit eerste seizoen met 1000cc BMW positief af

Tijdens de twee slotraces van het OW Cup seizoen 2017 op het TT- circuit Assen heeft Renzo met een achtste en zesde plek zijn debuut in de NK SuperCup 1000 klasse positief afgesloten.

Na de ongelukkige valpartij van 23 september was er weer het nodige te repareren aan de BMW waarbij we dank uit moeten spreken naar Nelson Rolfes van RR Motorsports die tijdens de reparatie rekening hield met het kostenplaatje. Het kostte Renzo op vrijdag veel moeite om weer een goed gevoel met de BMW te krijgen. Door de geluidsproblematiek in Assen werd er ingekort op de rijtijd en daardoor kwam hij amper toe aan het uitproberen van verschillende instellingen die we hadden bedacht.

Op de racedag kon Renzo in de enige kwalificatie van de dag zijn tempo wat verbeteren maar de negende startplek was niet iets waar hij tevreden mee kon zijn.
Na een matige start van race één zat hij toch vrij snel in een goed tempo en liep iets in op een tweetal voor hem maar wat verlies van grip achterkant moest hij dat tempo in de laatste vier ronden iets laten zakken. Een achtste plek was het resultaat op de finish.


Slecht weg bij de start van Race 2. (Foto: Kees Siroo)
De start van race twee was nog iets slechter en na de eerste bocht kwam hij pas als dertiende door.Maar na de nodige inhaalacties kon hij mooie rondetijden noteren die weer in de buurt lagen van zijn PR in deze klasse op dit circuit en opklimmen naar plek zeven. De zesde plek was binnen handbereik maar door een foutje in de laatste ronde zat dat er niet meer in. 
Renzo: "Het duurde lang voor ik het vertrouwen in de motor weer had. Maar ik heb het seizoen toch mooi af kunnen sluiten. 

Vooral race twee was een goeie race met constante tijden die niet ver van mijn PR af liggen, dus daar ben ik zeker blij mee!!"


Uitaccelereren Geert Timmerbocht (Foto: Kees Siroo)

Dank aan o.a. bakker Jos (voor de lekkernijen), Nelson Rolfes (voor de reparatie), John Broeren (voor de technische ondersteuning op het circuit), Eric Lindeman van Tractive (voor de adviezen op afstand), JJ Suspension (voor de onderdelen) en de mentale ondersteuning van familie en supporters die voor Renzo naar Assen waren gekomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten