zondag 27 augustus 2017

2 top 10 finishes op het Duitse circuit van Oschersleben.

Op het Duitse circuit van Oschersleben heeft Renzo een 9e plaats in race 1 en een 8e plaats in race 2 weten te behalen. Waar hij zelf niet tevreden mee was.

Al in de eerste trainingen, die wij extra geboekt hadden, was het al duidelijk dat de BMW veranderd moest worden om zo een beter gevoel te creëren voor Renzo. We hebben veel veranderd wat ook zeker resultaat opleverde maar toch konden we de BMW niet geheel naar zijn hand krijgen.



Met dank aan Nelson Rolfes van RR Motorsports en Eric Lindeman van Tractive Suspension konden we nog een kleine stap maken die Renzo meer vertrouwen gaf. Maar toch moest hij veel moeite doen om er een snelle ronde uit te persen in de kwalificatie die hem een 9e startplek opleverde. Voor iedereen was het wat frustrerend want we wisten met z'n alle dat we niet een goede setup hadden gevonden voor de beide races. Die zelfde avond hebben we nog wat veranderd in overleg met Tractive en Nelson Rolfes om zo te proberen de Dunlop banden beter hun werk te laten doen en Renzo meer vertrouwen te geven.

                                          (foto: Kees Siroo)

Beide races waren zwaar. De veranderingen aan de BMW hielpen wel maar niet genoeg. In de eerste race verloor Renzo al veel plaatsen bij de start en moest veel plaatsen goedmaken in de eerste paar ronden. Hij wist zich terug te werken naar de 9e plaats. Hij baalde ontzettend maar probeerde zich op te laden voor race 2 en een strategie te bedenken waarmee hij beter kon presteren.
De start van race 2 was iets beter, maar nog niet zoals het moet. De eerste paar ronden waren ook sterk met goed rondetijden. Die we nog niet gezien hadden van Renzo dit weekend. Maar hij kon die ronde tijden niet vast houden. Hij zakte af en moest genoegen nemen met de 8e plaats. Hij moest te hard werken om snelle rondetijden te rijden, dit kwam omdat we nog niet de juiste setup hadden gevonden voor het circuit van Oschersleben.
Renzo; "dit is voor mij een teleurstellend resultaat. Aan het begin van het seizoen was ik met dit resultaat tevreden maar nu niet meer. Ik wil elke wedstrijd voor de top 5 gaan maar ik moest deze keer mijn meerdere erkennen. Het positieve is dat we de nodige progressie hebben gemaakt met de afstelling van de BMW voor deze baan waar we de volgende keer mee verder kunnen. Maar deze keer kwamen we helaas te kort voor de top 5. We moeten hiervan proberen te leren en dit meenemen naar de volgende race om zo sterker terug te komen".





Geen opmerkingen:

Een reactie posten