zondag 16 maart 2014

Voorjaarstraining positief afgesloten

Het stof weer uit de kleren en de stramheid uit de botten.

Tijdens de "Spaanse Week" trainingsdagen op de circuits van Barcelona en Valencia heeft Renzo weer de eerste meters van het jaar gemaakt op de Suzuki GSX-R600 van het Vetos Bouman Racing Team.

De motor en de spullen konden worden vervoerd met het team van ONK-Superbike rijder Peter Schalken, en we konden ook gebruik maken van de catering en faciliteiten van dat team. Aangezien Renzo en Hein daar samen waren was het prettig dat de vriendelijke monteurs van dit team af en toe een handje toe staken wanneer dat nodig was. Samen met Peter en twee andere coureurs werd er een pitbox gedeeld.



Op maandag 11 en dinsdag 12 maart werd er op het Circuit de Catalunya bij Barcelona gereden. Voor Renzo een onbekend circuit en de eerste sessies gingen nog wat stroef en onzeker. Ook omdat het rijwielgedeelte nog wat extra afstelling nodig had om Renzo wat meer vertrouwen in de motor te geven. Daarom was het fijn dat we d.m.v. de hedendaagse communicatiemiddelen konden terugvallen op de expertise en kennis van de mannen van JJ Suspension op dat gebied. Maar in de loop van dinsdag kreeg Renzo het circuit wat beter onder knie, werden de lijnen beter en gingen de rondetijden omlaag. Het weer was tijdens deze twee dagen prima.



Na bijna een half jaar niet op de motor te hebben gereden had Renzo na die eerste dagen dan ook hier en daar wat spierpijn en stonden de blaren in zijn handen. Er moest daar weer wat eelt gevormd worden. Ook daarom zijn deze dagen dan ook zo nuttig. Er is tijd om weer te wennen aan het rijden, de snelheid en om wat dingen aan de afstelling te proberen.

Op woensdag werd de boel ingepakt en vertrokken we naar Valencia. Aangezien we in zuidelijke richting gingen verwachtten we daar nog beter weer en hogere temperaturen.  Maar helaas was het op donderdagochtend fris en regenachtig. Om grote risico's en eventuele schade te vermijden werd er besloten te wachten op droge omstandigheden maar de baan werd die dag door de regelmatige buien niet meer droog.
Gelukkig was het vrijdag weer droog en waren de omstandigheden prima. Omdat Renzo dit jaar gaat rijden op Pirelli SuperCorsa banden werd deze dag gebruikt om de verschillende compound's van de achterband van dit type uit te proberen. In Barcelona hadden we de voorbanden uitgeprobeerd.

Het stellen van ronderecords was niet de doelstelling van deze trainingsdagen maar de tijden die Renzo noteerde misstonden niet tussen die van de aanwezige ONk-rijders. 

Op 5 april rijdt Renzo zijn eerste race van het seizoen 2014 op het TT-circuit van Assen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten