zondag 15 juli 2018

Teamprestatie levert prachtige podiumplek op

Na drie keer eerder al dicht bij het podium geweest te zijn is het nu tijdens De 501 van Assen op 14 juli 2018 gelukt. Renzo heeft met zijn tijdelijke teamgenoten Joey Louwes en Rinze Luimstra een derde plaats behaald, een geweldige prestatie in een veld van maar liefst 56 ingeschreven teams.

Het is inmiddels een traditie geworden, de jaarlijks terugkerende ‘501 km van Assen’. 
Een door de OW Cup-organisatie georganiseerde Endurance wedstrijd voor teams op het TT Circuit Assen.  Drie trainingen, een spectaculaire Le Mans start, een 501km lange wedstrijd over 111 ronden, spanning en sensatie niet alleen op de baan, want ook in het paddock was van alles te beleven.
Voor Renzo begon het evenement moeilijk want de storing aan de quickshifter die verholpen leek te zijn stak tijdens de trainingen toch weer de kop op. Tussen de kwalificaties door werd door het team en de mensen van RR Motorsports hard gewerkt om het lek boven te krijgen. Diverse elektronische componenten werden van andere BMW's gehaald en op Renzo's motor gemonteerd maar telkens zonder het gewenste resultaat. Er zat voor Renzo niets anders op om dan op de 'ouderwetse manier' te koppelen en te schakelen. Dat gaat prima maar het schakelen kost wat meer tijd dan zijn concurrenten en zeker tijdens de vele ronden die hij moest rijden extra inspanning en energie.


Het Double LvanE gelegenheidsteam kwalificeerde zich op een zesde positie en Renzo zou de eerste stint voor zijn rekening nemen. Bij de bijzonder Le Mans-start kwam hij niet vlot weg maar na de eerste ronde lag hij al vierde.


Renzo: "Het was heel warm en belangrijk om constant rond te gaan zonder fouten te maken. De Dunlop banden, ter beschikking gesteld door RR Motorsports, hebben uitstekend gewerkt en ervoor gezorgd dat wij contant snel konden zijn en na vijf wissels de derde plaats naar ons toe konden trekken. 



Renzo en Joey 
Voor Joey en mijzelf wel een bijzonder moment want wij zijn tegelijk als onervaren rijders in de Moriwaki Cup aan het motorracen begonnen en nu stonden we voor het eerst samen op het podium.

Rinze wordt door het team onthaald als hij als derde finisht 



TEAM Double LvanE

Het is nu zorgen dat we het probleem met de quickshifter boven water krijgen zodat ik over twee weken in Dijon in de SuperCup 1000 klasse weer volop kan presteren! 

Ik wil alle mensen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt, en het hele team voor de verzorging en de snelle wissels. Zonder hen was het niet gelukt om de race zo soepel te laten verlopen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten