zondag 20 mei 2018

Geen beloning voor Renzo na geweldige prestatie

Bij de ONK SuperCup 1000 race in Assen op 19 mei bleef Renzo door een botsing in de laatste bocht puntloos en met een beschadigde machine achter.

Aangezien de start van een race met de BMW nog steeds lastig was voor Renzo werd op vrijdag veel aandacht besteed aan het verbeteren daarvan. Met behulp van Nelson Rolfes van RR Motorsports werden er telkens wat kleine aanpassingen aangebracht in de software van de S 1000 RR die duidelijk verbetering opleverde.

Foto: Wegrace info


Tijdens de kwalificaties bouwde Renzo mooi zijn tempo op en kon hij in QP 2 met een vers setje Dunlop banden een mooie vijfde startplek uit het vuur slepen. Een mooie prestatie aangezien er buiten mededinging twee rijders uit het prestigieuze Duitse IDM kampioenschap meereden die op de eerste startrij stonden.

Renzo probeert de BMW te temmen
Er stond bij de start nog wel wat spanning op waardoor hij iets te voorzichtig was en hij kwam na de eerste goede meters wat traag op gang waardoor hij als achtste de eerste bocht in ging. Na de eerste ronde kwam hij al als zesde door. Door strakke rondetijden klom hij gedurende de wedstrijd op naar plek vier. Doordat de IDM rijders niet meetelden voor de punten reed hij op dat moment dus op een tweede plek. Zijn achtervolgers gebruikte hem als richtpunt en bleven hem kort volgen. Na in de voorlaatste ronde een plekje verloren te hebben kwam hij in de laatste ronde door een mooie actie in het snelle gedeelte van het circuit weer een plek naar voren en stuurde als eerste de laatste bocht in.
Renzo: "Ik kwam als eerste de GT-bocht uit maar met iets minder snelheid, omdat ik de andere rijder probeerde te blokken. Hij probeerde bij mij buitenom te komen waar geen ruimte meer was, omdat ik al op het randje van de baan reed. Ik werd afgesneden en het stuur werd uit mijn handen gereden. Er volgde een angstaanjagende crash en schrik bij iedereen in de pitstraat en op de tribune, maar ik bleef gelukkig ongedeerd. Wel een flink beschadigde machine en geen punten voor het kampioenschap."

Filmbeelden: Arno Bruins Productions

Foto: Kees Siroo
Na de wedstrijd kwam de andere rijder (Danny v/d Sluis) bij onze tent om excuses aan te bieden. Uiteraard was er geen opzet in het spel en werden na een kort gesprek de handen weer geschud, no hard feelings. In het heetst van de strijd gebeuren deze dingen soms. Helaas voor ons kleine Team RPM-Paul Meijering Stainless Steel wel een flinke aanslag op het budget want er moet weer veel gerepareerd worden. Topmonteur John Broeren van jebe-service is daar met Pinksteren al aan begonnen en we doen er alles aan om dit voor de volgende race op zaterdag 16 juni voor elkaar te krijgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten