zondag 24 mei 2015

Valpartij maakt einde aan mooie prestatie.

Op het TT-circuit van Assen heeft Renzo in de derde race van het NK SuperCup 600 door een valpartij een zeer goede prestatie niet met een mooie uitslag kunnen bekronen.

Met de informatie en data van Race 2 in gedachten hadden de mannen van JJ Suspension de vering van de Suzuki GSX-R600 aangepast zodat Renzo de krachtigere werking van de nieuwe remschijven beter kon benutten.
In drie sessies op vrijdag voor de racedag kon Renzo door het prima weer voor het eerst dit jaar alle sessies benutten om aan de afstelling te wennen. De motor voelde goed aan, daardoor was hij eigenlijk niet echt tevreden over zijn rondetijden. 

Op zaterdagochtend was het typisch Hollands weer met af en toe  lichte regen die in de eerste kwalificatie voor een natte baan zorgde. Met in het achterhoofd de verwachting dat het in de tweede kwalificatie droog zou zijn deed Renzo het rustig aan.
Nog even de pits in voor een kleine wijziging in QP2. (foto: Kelly van Eck)

Laatste instructies. (foto: Kelly van Eck)



Regenen deed het niet meer tijdens het begin van de tweede kwalificatie maar de baan was zeker nog niet helemaal droog. Na een laatste blik op enkele stukken van de snel opdrogende baan werd op de valreep gekozen voor de ongewone combinatie van een regen-en droogweerband. Dit bleek een goede beslissing want Renzo stond vanaf het begin in de top 10. 



Mede door de motiverende aanwezigheid van JJ Suspension-man John Broeren (die er dit seizoen voor het eerst bij was) kwalificeerde Renzo zich op een mooie 4e startplek, met op pole-position een EK-rijder.

Vanaf de tweede startrij had hij een prima start van de race en bij de eerste doorkomt had hij de vierde plek behouden. In de tweede ronde verloor hij een plekje. Door wat kleine foutjes verloor hij de aansluiting en kwam hij in een groepje van drie rijders terecht waarin hij zich kranig verweerde en zich weer goed herstelde.

Prima start voor Renzo vanaf de 4e startplek (rechts).(foto: Kelly van Eck)

Met nog drie ronden te gaan ging het helaas weer (net als in de kwalificatie op 4 april) mis bij het overschakelen in Duikersloot. De motor schakelde niet goed in de volgende versnelling, schoot een versnelling terug en het achterwiel blokkeerde. Daardoor gleed hij onderuit. Renzo gelukkig okay, Suzuki duidelijk minder. Flinke teleurstelling bij alle aanwezigen en een balende Renzo. De versnellingsbak en quickshifter worden aan een nadere inspectie onderworpen om uit te vinden wat de oorzaak is dat de motor wat moeizamer in die versnelling gaat.

Ondanks de teleurstelling is er moed te putten uit de prima rondetijden die Renzo kon rijden tijdens de race. En met de opgedane informatie kan er gericht worden gezocht naar die kleine wijzigingen die net voor die paar tienden van een seconde winst kunnen zorgen. De volgende race is alweer op 6 juni.

"Enige tijd geleden werden we opgeschrikt door het bericht dat één van de trouwste supporters van Renzo, Ria van Emmerik-Schulte was getroffen door een hartaanval. Door adequaat reageren lijken de gevolgen redelijk beperkt gebleven maar er wacht een lange revalidatie. Samen met echtgenoot Ad heeft zij bijna geen wedstrijd van Renzo gemist en we weten dat zij er beiden ook nu graag bij hadden willen zijn. Vanaf deze plaats wensen we hen veel sterkte toe en we hopen dat we ze gezond en wel weer op de circuit's mogen begroeten."

Zie ook de foto's op de FOTO-pagina.

1 opmerking:

  1. Is Ria van Emmerik-Schulte je moeder? Die ken ik nog van vroeger. Ik hoop dat het weer goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen